Wednesday, November 05, 2008

nEw facELiFt!! gagagagaga.....

ALHAMDULILLAH.....Aku bersyukur sgt pd ALLAH s.w.t sbb akhirnya dapat juga ape yg aku idamkan selama ini. Walaupun tak perfect yg aku nk n masih perlukan lagi sedikit upgrade tp aku lega first step dh selesai. Ape yg aku cakapkan ni bkn la aku dh jupe calon suami.hahahaa..(kalo jupe lg la bsyukur)..Tp aku telah dapat ape yg aku idam dan impikan selama ini iaitu bumper depan keta aku. Bumper ni mmg dah lama aku aim. dah lama tu kira makan tahun jugak la. sama gak dengan spoiler ekor itik yg aku minat ni.walauun bukan la nampak cm ekor itik sgt.tp aku ske spoiler cm ni. nampak smart seh. yang best nyer bkn dua benda tu je yg aku dpt pasang. Akhirnya aku pasangkan skali skirt kat kete kesayangan ni. bkn ape..kalo dh pasang bumper takkan la tak pasang skirtng. nampak janggal plak. so aku pon pasang la rear skirt dan side skirt kiri kanan (takkan kanan je kot, kiri pon kena la skali kann.... oh ye..tambahan lagi ..aku tukar skali power window aku yg dah rosak tu. so pas ni kalo nk bayar tol o nak amik tiket parking takde la aku nk bukak pintu lagi..huhuhu... (dlm hati tinggal nak buat auto lock , tinted n pasang kening tebal) Fuh!! sure cun lagi la keta aku. bertambah mantapz n ramai la yg jeles dijalanraya nanti.. br la tak segan nk pecut. hehehe... Pas dh siap aku pasang sume ni..menunggu hari untuk aku hantar cat. Niat dihati nak tukar kaler idaman (hitam perdana V6) tp terlalu mahalz la. brother cat tu suggest kaler popular skrng ni ( kaler putih) tp aku taknak la..byk sgt kaler ni kt jalan esp keta myvi.so pas aku mikiran kos aku yg tgl ciput je ,akhirnya aku bt pilihan kaler asal keta aku. Aku mintak brother ni pOlish kan skali keta aku . pas dh siap sume. dia siap cuci lagik. Dalam masa 2 hari je keta aku dh siap dan santek. terpukau aku pertama kali memandang keta ku yg telah dibuat pembaharuan.cewahh!!.

Itu la citer yg aku malu sbenarnya nak citer kat korang (excited sbenarnyer).hahaha... so korang tgk la sendri hasil imaginasi aku selama ni terhadap keta ku ini.tp akan ader lagi pembaharuan..korang kena la tunggguuuuu.... aku akan updated nanti. njOy!!

~::bumper prOmOte idaman kalbu::~

~::ntah kenapa aku minat spOiLer nih ::~
~::skirtiNG::~

~:: bestnyer..kalo leh nak tido dlm keta tiap2 hari.wakakakaka!!::~

wELL??
puas hati??
cukuuppp puashati!!

17 comments:

Eita said...

WAHHHHH!!!!!!

Eita said...

weh 29 ni aku pi perak ada kenduri kawin la..

tyka said...

salam.. tyka telah menukar blog .. sila tukar link .. mekaseh.. http://tyka121.selamba.net

ZH - Ena said...

cantik :D

NoraJoey said...

rase puas kan pas cantikkan keta sendiri..hehehehehe

hudd said...

eita: haha..wah! aku pon ader family day..tgk la cmne..

tyka: sudah updated loo..happy bLogging!

zh-ena : tHank yOu..

nOrajOey: mmg puas sbb dh lama nak..ko dh btolkan calar balar myvi ko ke? hehehe..

NoraJoey said...

belum lagi wei..aritu pas calar tu jerk esoknye ingat nak anta g polish..skali member yg kt polish tuh cuti lak..cuti kawen..ni tgu ms nak anta kt tmpt die la nih...hurm

hudd said...

g la pOlish..bersilau n berkilauan la nnti..aku pon br pas bt tuh..

akusue said...

mcm baruuuuu!!!! silau mate itam ku..ekekeke...tahniah2...nnti bleh bwk su ronde2

hudd said...

leh je..ronda2 dlm tmpt parking..wakakaka....

NONIE AZIZ said...

akak ni dari sehari ke bertahun nak bela keta aku tu...sampai sekarang heeemmm tunggu luruh enjin tengah jalan jelah Hudd...kekekeke

hudd said...

hahaha..kaka nonie..benda ni kena buat sket2..tak leh sederap..
lain la kalo dh mmg kumpul duit byk..layanzz..hehehee..

Eita said...

hudd bila ko nk wat TAG kt org ni alahaiii :P

Eita said...

huddddddddddddddddddddddddd!!!!!!!!!!!

hudd said...

bersarang nih..lmbt lg nk bt..busy busy deh...

~ gyena~ said...

wah bestnya dh berupa baru dh keta idaman kalbu hudd...tahniah!!!

hudd said...

wahahaha..gyena..muncul smula..
nampak baru ke? hehe.. blom lagi tuh..byk lg nk makeup..wah!!